E-mail verzenden

Hoe kan ik e-mails maken en verzenden vanuit LEA?

Om in LEA e-mails te maken en te verzenden heeft u verschillende mogelijkheden. Voor het versturen van e-mail vanuit de 'normale email cliënt' in LEA gaat u naar het menu-item Verwerking > E-mail.

Vervolgens klikt u op de knop Nieuw.

Het e-mail scherm opent.

Hier kunt u (eventueel) een sub organisatie selecteren en als u wilt een standaard groep, selectie, afspraak, enz., toevoegen.

Ieder lid met een e-mailadres welke in een groep, selectie, afspraak, enz. zit wordt dan automatisch toegevoegd aan deze e-mail.

Direct hieronder kunt u ook losse leden aan de e-mail toevoegen.

Een onderwerp kan ingevuld worden en een bijlage kan ingevoegd worden door hierachter op de knop Nieuw te klikken.

Alle bijlagen worden na het verzenden van de mail uit LEA verwijderd.

Vul vervolgens de gewenste tekst in en klik op de knop Verstuur email om de email te verzenden, of op Opslaan om de e-mail op te slaan en later te versturen.

Ook kunt u vanuit diverse andere plekken in LEA e-mails eenvoudig opstellen.

Vanuit het lid dossier, rechtstreeks aan een individueel lid of vanuit een groep, een selectie, een afspraak, enz. rechtstreeks aan iedereen die in deze groep, selectie, afspraak, enz. zit.

Wat gebeurd er met verzonden mail vanuit LEA?

LEA is bedoeld voor uitgaande mail.

Afhankelijk van uw instellingen in LEA krijgt de mail een afzender adres mee.

U kunt LEA zo instellen dat het bericht in de outbox van uw mailserver komt.

Als een lid de verzonden email beantwoord, komt het antwoord niet in LEA maar in uw 'normale' mailbox.